vyn

Відкрита збірка на природі - тренінг кулінарії! Готуємо та вчимося разом! Скаутки з Винник діляться своїми домашніми заготовками - вивченими рецептами на практиці!

Напевно, жодна страва не готують так часто на відпочинку, як рибну юшку. Особливо без неї не обходиться ні одна виїзна рибалка. Адже так приємно після активного дня на відкритій природі випити теплий поживний суп. І, звичайно, вуха на багатті набагато вкуснеq і ароматнішою, ніж приготовлена в домашніх умовах. Зміст 1 Кілька слів про вибір посуду і розведення багаття 2 Як приготувати юшку на багатті: вибір інгредієнтів 3 Як варити юшку на багатті: покроковий рецепт 4 Маленькі хитрощі і особливості

Кілька слів про вибір посуду і розведення багаття При виборі посуду краще всього звернути свою увагу на спеціальні похідні казанки. Їх зручно встановлювати на вогнищі за рахунок спеціальної ручки, яку можна підвісити на споруджену своїми руками опору. Матеріал посуду повинен бути з неокисляющихся видів. Для цього підійдуть чавунні, емальовані казанки або посудини з нержавіючої сталі. Кращий чавун, так як його товсті стінки дозволять нудитися, а не кипіти. Такий процес подарує готовому страві особливий аромат. Не підходять для варіння страви каструлі з алюмінію або міді. Вони можуть спотворити справжній смак юшки з риби. 

Для приготування юшки краще використовувати посуд із чавуну Найзручнішим варіантом є використання спеціальної металевої триноги, але якщо знайти її не представляється можливим, то можна спорудити опору для казанка з 3 товстих гілок: 2 вкопуються в землю, а третя стає перекладиною між ними. Багаття розпалюється стандартно, але є один нюанс. Вогонь для юшки в казані на вогнищі повинен бути таким, щоб суп лише злегка подкипал, а не булькав з усією силою. Для цього під рукою краще мати великі дрова чи поліна, які дозволять вчасно приборкати вогонь при необхідності.

vyn2

Як приготувати юшку на багатті: вибір інгредієнтів Для того щоб отримати смачну юшку, не досить знати тільки, як її зварити, адже важливо і відповідально підійти до вибору інгредієнтів. Всі вони повинні бути свіжими і в тих пропорціях, які вказані в рецепті. Інакше на виході можна отримати звичайний овочевий суп з ледве прослушивающимся присмаком риби. 

 

Основні інгредієнти: Риба – 1-1,5 кг Можна взяти будь-яку, цілком допускається використання відразу несколькоих видів. Вважається, що самий смачний варіант виходить з щуки, судака або окуня. Чим свіже риба, тим краще; Картопля – 3-4 середніх шт; Ріпчаста цибуля – 1 шт; Морква – 2 шт; Вода – 2-3 л; Зелень і приправи за смаком. 

Крупу для приготування юшки краще не використовувати, вона перетворить її в звичайний суп. Овочів також не повинно бути занадто багато. Крупу для приготування юшки краще не використовувати, вона перетворить її в звичайний суп. Овочів також не повинно бути занадто багато. Як варити юшку на багатті: покроковий рецепт Рецепти юшки на багатті можуть бути різними. Деякі з них передбачають використання пшона, сала і навіть помідорів. Але для першого разу краще скористатися базовим рецептом, який вимагає наявність риби і найпростіших овочів.

vyn3

Дрібну рибу можна класти в юшку цілком Процес приготування: У закипілу підсолену воду додати почищений і порізаний крупно картоплю. Знову дочекатися закипання, вчасно знімаючи утворюється пінку; Додати нарізану кружечками моркву. Ні в якому разі не слід терти на тертці. Крупно порізані овочі – родзинка юшки; Разом з морквою в суп можна опустити цілу цибулину. Розрізати її не треба, вона необхідна для додання аромату. Після приготування її можна видалити з каструлі; Коли овочі будуть вже майже готовими, можна додати почищену рибу. Готується вона швидко, тому немає сенсу класти її раніше, вона просто розвариться. Дрібний вид можна закидати цілком, а якщо вона досить велика, то варто розділити на кілька частин; Як тільки вуха закипить необхідно прибрати пінку, якщо вона утворювалася, та додати улюблені овочі і трави; Залишилося дочекатися готовності риби. На цій піде не більше 5-8 хвилин. Юшка готова, можна зняти її з вогню, прикрити кришкою і дати трохи настоятися. Через 10 хвилин після зняття з вогню можна розливати суп по тарілках. Хороша вуха не вимагає додаткових компонентів, досить нарізати до неї свіжий білий хліб.

vyn4

Маленькі хитрощі і особливості Для того щоб вуха на багатті вийшла максимально смачною, можна прислухатися до наступних порад: Під час приготування каструлю краще не накривати кришкою. Зробити це варто тільки після закінчення процесу для того, щоб дати супу дійти до ідеальної консистенції; Вважається, що найкращою водою для юшки буде та, з якої виловили рибу. Але оскільки рівень забрудненості водойм в даний час досить високий, краще не ризикувати; Кількість води необхідно обміркувати на самому початку приготування, оскільки її долив під час процесу небажаний, як і додавання олії в бульйон; Кількість овочів і спецій не повинно бути великим, так як вони легко можуть перебити рибний смак; Такі частини риби, як молока, ікра, плавальні міхури, не варто викидати при чищенні. Вони цілком доречні в супі. Якщо відповідально підійти до вибору інгредієнтів та процесу приготування, готова вуха нікого не залишить байдужим. 

vyn5

Останні новини

Тебе зацікавило? Приєднуйся до нас! Приєднатись!

21 березня – Всесвітній день лісів Збережемо ліс – збережемо майбутнє

21 березня – Всесвітній день лісів Збережемо ліс – збережемо майбутнє

Новини 21 березня 2019
Ліси – це частина створеного Богом світу, в якій проживають близько 3/4 всіх видів тварин, рослин та грибів, що існують на нашій планеті. Ліси – це легені планети, які поглинають вуглекислий…
детальніше...
Скаутська Літургія у Львові - Добрі наміри у Великий Піст

Скаутська Літургія у Львові - Добрі наміри у Великий Піст

Новини 20 березня 2019
  Скаутська Літургія станиці св. Володимира Великого. "Добрі наміри - у Великий Піст" Перша неділя Великого посту зветься неділею Православ’я. Про яке православ’я тут йде мова? Слово “православ’я”, по-грецьки “ортодоксія”,…
детальніше...
ПРИТЧА: МОЛИТВА ЗА ЗВИЧКОЮ. ВАРТО ПРОЧИТАТИ КОЖНОМУ ХТО ЗАБУВАЄ МОЛИТИСЯ

ПРИТЧА: МОЛИТВА ЗА ЗВИЧКОЮ. ВАРТО ПРОЧИТАТИ КОЖНОМУ ХТО ЗАБУВАЄ МОЛИТИСЯ

19 березня 2019
У будинку одних багатих людей перестали молитися перед їжею. Одного…
Християнська родина: В чому полягає святість дару людської сексуальності?

Християнська родина: В чому полягає святість дару людської сексуальності?

18 березня 2019
Черговий ефір нашої програми "ДІАЛОГИ": наш скаут-мандрівник Тимань Віталій, батько…
На Верецькому перевалі вшанували пам’ять січовиків Карпатської України

На Верецькому перевалі вшанували пам’ять січовиків Карпатської України

17 березня 2019
Сьогодні, 17 березня, у с. Климець, Сколівського району на Верецькому…
Заохочуємо до ЕКО-Челенджу! Дбати про довкілля - завдання кожного християнина

Заохочуємо до ЕКО-Челенджу! Дбати про довкілля - завдання кожного християнина

16 березня 2019
У мережі запустили челендж з прибирання довкілля від сміття: в…
Погана поведінка дітей: поради батькам

Погана поведінка дітей: поради батькам

15 березня 2019
Багато батьків турбуються з приводу істерик і занадто активної, галасливої…
ПРИПИНІТЬ СТВОРЮВАТИ ІДЕАЛЬНІ УМОВИ ДЛЯ СВОЇХ ДІТЕЙ

ПРИПИНІТЬ СТВОРЮВАТИ ІДЕАЛЬНІ УМОВИ ДЛЯ СВОЇХ ДІТЕЙ

14 березня 2019
Усі батьки докладають максимум зусиль, щоб захистити свою дитину. Однак…
Святковий Ефір національних провідників в програмі

Святковий Ефір національних провідників в програмі "Далоги"

13 березня 2019
Дякуємо відомому християнському інтернет-виданню "Молитовна Група" та духовній програмі "Діалоги"…

Календар заходів

 

увійти | додати новину | контакти осередків