vyn

Відкрита збірка на природі - тренінг кулінарії! Готуємо та вчимося разом! Скаутки з Винник діляться своїми домашніми заготовками - вивченими рецептами на практиці!

Напевно, жодна страва не готують так часто на відпочинку, як рибну юшку. Особливо без неї не обходиться ні одна виїзна рибалка. Адже так приємно після активного дня на відкритій природі випити теплий поживний суп. І, звичайно, вуха на багатті набагато вкуснеq і ароматнішою, ніж приготовлена в домашніх умовах. Зміст 1 Кілька слів про вибір посуду і розведення багаття 2 Як приготувати юшку на багатті: вибір інгредієнтів 3 Як варити юшку на багатті: покроковий рецепт 4 Маленькі хитрощі і особливості

Кілька слів про вибір посуду і розведення багаття При виборі посуду краще всього звернути свою увагу на спеціальні похідні казанки. Їх зручно встановлювати на вогнищі за рахунок спеціальної ручки, яку можна підвісити на споруджену своїми руками опору. Матеріал посуду повинен бути з неокисляющихся видів. Для цього підійдуть чавунні, емальовані казанки або посудини з нержавіючої сталі. Кращий чавун, так як його товсті стінки дозволять нудитися, а не кипіти. Такий процес подарує готовому страві особливий аромат. Не підходять для варіння страви каструлі з алюмінію або міді. Вони можуть спотворити справжній смак юшки з риби. 

Для приготування юшки краще використовувати посуд із чавуну Найзручнішим варіантом є використання спеціальної металевої триноги, але якщо знайти її не представляється можливим, то можна спорудити опору для казанка з 3 товстих гілок: 2 вкопуються в землю, а третя стає перекладиною між ними. Багаття розпалюється стандартно, але є один нюанс. Вогонь для юшки в казані на вогнищі повинен бути таким, щоб суп лише злегка подкипал, а не булькав з усією силою. Для цього під рукою краще мати великі дрова чи поліна, які дозволять вчасно приборкати вогонь при необхідності.

vyn2

Як приготувати юшку на багатті: вибір інгредієнтів Для того щоб отримати смачну юшку, не досить знати тільки, як її зварити, адже важливо і відповідально підійти до вибору інгредієнтів. Всі вони повинні бути свіжими і в тих пропорціях, які вказані в рецепті. Інакше на виході можна отримати звичайний овочевий суп з ледве прослушивающимся присмаком риби. 

 

Основні інгредієнти: Риба – 1-1,5 кг Можна взяти будь-яку, цілком допускається використання відразу несколькоих видів. Вважається, що самий смачний варіант виходить з щуки, судака або окуня. Чим свіже риба, тим краще; Картопля – 3-4 середніх шт; Ріпчаста цибуля – 1 шт; Морква – 2 шт; Вода – 2-3 л; Зелень і приправи за смаком. 

Крупу для приготування юшки краще не використовувати, вона перетворить її в звичайний суп. Овочів також не повинно бути занадто багато. Крупу для приготування юшки краще не використовувати, вона перетворить її в звичайний суп. Овочів також не повинно бути занадто багато. Як варити юшку на багатті: покроковий рецепт Рецепти юшки на багатті можуть бути різними. Деякі з них передбачають використання пшона, сала і навіть помідорів. Але для першого разу краще скористатися базовим рецептом, який вимагає наявність риби і найпростіших овочів.

vyn3

Дрібну рибу можна класти в юшку цілком Процес приготування: У закипілу підсолену воду додати почищений і порізаний крупно картоплю. Знову дочекатися закипання, вчасно знімаючи утворюється пінку; Додати нарізану кружечками моркву. Ні в якому разі не слід терти на тертці. Крупно порізані овочі – родзинка юшки; Разом з морквою в суп можна опустити цілу цибулину. Розрізати її не треба, вона необхідна для додання аромату. Після приготування її можна видалити з каструлі; Коли овочі будуть вже майже готовими, можна додати почищену рибу. Готується вона швидко, тому немає сенсу класти її раніше, вона просто розвариться. Дрібний вид можна закидати цілком, а якщо вона досить велика, то варто розділити на кілька частин; Як тільки вуха закипить необхідно прибрати пінку, якщо вона утворювалася, та додати улюблені овочі і трави; Залишилося дочекатися готовності риби. На цій піде не більше 5-8 хвилин. Юшка готова, можна зняти її з вогню, прикрити кришкою і дати трохи настоятися. Через 10 хвилин після зняття з вогню можна розливати суп по тарілках. Хороша вуха не вимагає додаткових компонентів, досить нарізати до неї свіжий білий хліб.

vyn4

Маленькі хитрощі і особливості Для того щоб вуха на багатті вийшла максимально смачною, можна прислухатися до наступних порад: Під час приготування каструлю краще не накривати кришкою. Зробити це варто тільки після закінчення процесу для того, щоб дати супу дійти до ідеальної консистенції; Вважається, що найкращою водою для юшки буде та, з якої виловили рибу. Але оскільки рівень забрудненості водойм в даний час досить високий, краще не ризикувати; Кількість води необхідно обміркувати на самому початку приготування, оскільки її долив під час процесу небажаний, як і додавання олії в бульйон; Кількість овочів і спецій не повинно бути великим, так як вони легко можуть перебити рибний смак; Такі частини риби, як молока, ікра, плавальні міхури, не варто викидати при чищенні. Вони цілком доречні в супі. Якщо відповідально підійти до вибору інгредієнтів та процесу приготування, готова вуха нікого не залишить байдужим. 

vyn5

Останні новини

Тебе зацікавило? Приєднуйся до нас! Приєднатись!

Яким має бути священик ХХІ століття?

Яким має бути священик ХХІ століття?

Новини 25 червня 2020
Нещодавно я із групою студентів кілька годин дискутували щодо проблеми сучасного образу католицького священика. Яким має бути священик ХХІ століття? З відповіддю на це запитання група одразу ж поділилась на…
детальніше...
Чому слід вшановувати Пресвяте Серце Христове?

Чому слід вшановувати Пресвяте Серце Христове?

Новини 25 червня 2020
Початок і розвиток культу Найсвятішого Христового Серця Культ Христового Серця за своєю суттю такий давній, як давнє християнство, бо любов до Господа Ісуса – це істотне в християнстві. Однак візьмімо…
детальніше...
 Що робити, коли дитина краде?

Що робити, коли дитина краде?

24 червня 2020
Крадіжка є одним зі способів поведінки, який найбільше турбує батьків:…
Як зробити ляльку на вечірню ватру з втулок від скотчу та капронових колготок

Як зробити ляльку на вечірню ватру з втулок від скотчу та капронових колготок

19 червня 2020
Заведіть у себе вдома, скаутській домівці такого симпатичного хлопця -…
4 способи гідної участі в Євхаристії вдома

4 способи гідної участі в Євхаристії вдома

18 червня 2020
Через епідемію коронавірусу зараз багато людей не можуть фізично відвідувати…
Цього року офіційне святкування Дня батька відбуватиметься в Україні вдруге

Цього року офіційне святкування Дня батька відбуватиметься в Україні вдруге

16 червня 2020
Оскільки в Україні святкують День матері, то виникає логічне питання…
👉Обмін ідеями щодо літнього дозвілля👈

👉Обмін ідеями щодо літнього дозвілля👈

13 червня 2020
😉Запрошуємо до «співпраці»🙃 👉Обмін ідеями щодо літнього дозвілля👈 Літо цьогоріч…
8 способів ушанувати Пресвяте Серце Ісуса, не виходячи з дому

8 способів ушанувати Пресвяте Серце Ісуса, не виходячи з дому

10 червня 2020
Як можна щодня зростати у своїй відданості Пресвятому Серцю Ісуса,…
Чим зайнятися з дітьми під час карантину: топ-5 веселих розваг

Чим зайнятися з дітьми під час карантину: топ-5 веселих розваг

08 червня 2020
Карантин, який оголосили по всій Україні через новий коронавірус, значно…

Календар заходів

 

увійти | додати новину | контакти осередків