Запрошуємо переглянути в прямому ефірі програми "Діалоги" - інтерв'ю з одним із наших душпастирів - священником-францисканцем отцем Павлом Одуєм. Фейсбук. Портал Молитовна Група. Будемо сьогодні відповідати на ваші запитання:

Мені 18 років, у мене зараз проблеми з вибором. Я хочу стати простим монахом. Через те, що спокій я находжу тільки через молитву і Бога. Мені причиняли стільки душевного болю батьки, рідні, друзі, дівчина. Я просто хотів всім допомагати, а від інших допомоги не відчував... І підтримки теж. Я постійно чую: «Знову все через тебе». Я просто вже не розумію і заплутуюсь в собі. Кожен день, коли я слухаю службу чи просто молюсь, я починаю відчувати легкість і спокій. Тому я задумався піти в монахи, щоб присвятити життя Богу. Тарас

Чому Бог допустив епідемію коронавірусу? В чому тут сенс? В карі за гріхи чи заклику до покаяння? Чи віруси створені Богом і в чому суть їх створення? Чотків Лілія

Якщо я свідомо перестану приймати ліки, які підтримують моє життя, чи буде це вважатися самогубством? Михайло Івано-Франківськ

У мене тяжко захворів чоловік. Скажіть, будь ласка, чи можна мені, православній, читати вервиці та інші католицькі молитви, наприклад, Дев'ятницю до Марії, що розв'язує вузли, та молитву до Св.Юди-Тадея? Дякую. Галина

Хотіла задати таке питання. Я в думках ображаю Бога в прямому значенні, це якось неконтрольовано, і я не знаю, як мені з цим впоратись. Вже 9 місяців я важко хворію, перенесла важку пневмонію і зараз далі є температура, і лікарі чітко не можуть визначити діагноз, кажуть, що це катаральний ендобронхіт. Я вже втомилася, ніяких навантажень фізичних не можу виконувати, ледве ходжу і кожний день плачу, депресія. Я гадаю, що це все пов'язане з духовним, але як мені в собі це перебороти, ці гидкі думки? Я якась невіруюча. Ольга
Одеса

Живем з чоловіком вже 8 років. У мене проблеми зі здоров'ям, серйозні. Бог не дає діток. Дуже важко на душі, відчай, смуток. Питання - чому, за що?.. Багато сумнівів. Розглядали еко, але в сумнівах. Думаєм над усиновленням. Просто хочу якоїсь підтримки, поради, допомоги. Немає ніякої радості в житті, одні обстеження в лікарнях, лікування, а все тільки стає гірше. Як справитися зі страхом, як знайти сили далі жити і боротися? Леся Київ

Чи є гріхом виганяти тварин з дому, вивозити їх кудись далеко, прирікаючи на страждання і можливу смерть? Також бити, не годувати, знущатися?

Скажіть, чому хрестити дитину в католицькому храмі обов'язково хрещені (хтось з хрещених) мають бути католиками?
І що, якщо двоє хрещених є православні?
Анастасія Бердичів

Підкажіть, будь ласка, чи можна брати за хрещену матір жінку, яка з чоловіком не вінчана?

Чому Католицька Церква молиться до непорочного серця Діви Марії? Адже за нас заступається Діва Марія, а не її серце. Чому б тоді не молитися до її руки, ноги, голови і так далі? Мирослав Тернопіль

Всечесний отче, підкажіть, як кинути курити? Я дуже хочу бути священиком, поступати в семінарію. Підкажіть, будь ласка! Олег Україна

Чи визнає Католицька Церква святих Православної Церкви? ВасильКоломийський р-н.

Доброго вечора, мене цікавить таке питання: чи є вислуханою молитва грішника? Чи Бог може вислухати прохання грішника і виконати його? Я іноді довгий час не молюсь, бо не бачу в тому сенсу, думаю, що я занадто грішна, щоб до Господа дійшла моя молитва, лише висповідавшись і прийнявши Святі Тайни, я можу молитись. Але чи правильно я думаю? Будь ласка, дайте відповідь. Соломія Львів

Як правильно відмовляти молитви "Таємниця щастя"? Кожен день всі 15 молитов, або по одній молитві 15 днів, а потім знову з першої по п'ятнадцяту молитву на протязі року? аталіяКоломия

У мене померла мама, вона щасто мені сниться і у кожному сні каже, що жива, або мертва оживає. Дмитро Турка

Мені наснилась Матінка Божа, яка накрила мене своїм омофором! Ісус Христос поклав руки на голову і сказав: "Іди, жінко, у мирі і більше не гріши". І сам Господь Бог показав Своє обличчя і на хмарах бачила! І Ангел, в якого на крилах сиділа, і літали ми усюди! Я не можу розгадати свій сон! І дотик руки до лівого плеча! Зоряна Івано-Франківськ

Підкажіть, Отче, чи можливо молитися за примирення з хлопцем, якщо відчуваю, що це моя людина, дана долею? Але як я помиляюся, можливо, молитва допоможе мені це зрозуміти і перетерпіти. Так як наснився мені сон, у якому ми жили разом біля храму, який будується. Знаю, що Церква до снів ставиться, як до гріха.
Прошу Вашої поради.
Олена с.Солонка

Будь ласка, поясніть мені, де є межа в стосунках між хлопцем і дівчиною (але, якщо можна, з цитатами з Біблії)? Я дуже заплуталась і боюсь, що можу наробити багато дурниць через те, що нема конкретної інформації, і я себе виправдовую на кожному кроці.
Дякую!!!
Віта Київ

Як розуміти неодруженому чоловіку слова з Еклезіаста: "І знайшов я річ гіршу від смерти - то жінку, бо пастка вона"? В'ячеслав Форест Гіллс

Виникає питання, як же дізнатися про волю Божу? Насправді ми такого питання не повинні ставити. У більшості випадків, якщо ми серйозно подивимося на проблему, якщо ми знаємо Слово Боже досить глибоко, і якщо ми, нарешті, помолившись, просили Його, то у нас не буде загадки — в чому ж полягає воля Божа.
ТАК В ЧОМУ ПОЛЯГАЄ ВОЛЯ Божа? Як розуміти, ЩО ЛЮДИНА МАЄ "ВИБІР"?.. Якщо Бог робить вибір за нас?
Юрій Київ

Скажіть, нащо мені ходити до церкви і вірити в Бога? Якщо для мене немає ніяких вагомих доказів, що Він існує, нащо я маю поклонятися тому, кого я не бачу? Григорій
Львів

В коханні мені щось не везе.
Не можу я нормально спілкуватись з жіночою статтю.
В чомусь мені везе, а в коханні - ні... Вже 19 років мені, а дівчат було в мене двоє...
Я вже виріс з дитинства, вже нагулявся. Що вже женитись хочу, вже хочу собі сім'ю.
Але не можу я спілкуватись нормально з жіночою статтю. Що робити??? Хочеться сім'ї. І щоб була кохана людина.
Я вже не знаю, що робити. Якщо можете, то допоможіть, хоча б, чим можете.Дмитро Київ

Якщо я Греко-католицької віри, а мій хлопець має намір стати Свідком Єгови, чи можна нам одружуватись? Чи визнає Церква "свідків"? І як його переконати, щоб він не ставав "свідком"? Дякую за відповідь. Оксана Калуш

Отче, чи можна будувати каплицю на власному подвір'ї?
Чи потрібно дозволи духовенства?Що для цього потрібно?Які речі обов'язково мають бути в каплиці?
Максим Львів

Деякі продукти, наприклад, вода, пиво чи цукерки мають намальовані на етикетках хрестик або інший важливий напис. Наприклад, тут намальований хрестик: Або на одноразвому стаканчику зображений Храм.
Що мені порадите робити, якщо я бачу такі обгортки, наприклад, на вулиці чи в смітнику? Ритися і збирати я соромлюся. Також не знаю, що мені далі з цими пустими пляшками робити. Назбирав вже цілу шафу пляшок з намальованою короною, де вгорі намальований хрестик. Викидати мабуть гріх. Як тоді правильно вчитинити? Дякую.
Олексій Львів

Слава Ісусу Христу!
Скажіть, будь ласка, після унеуваження шлюбу Церквою, живучи в громадянському шлюбі з іншим чоловіком, чи можу я йти до сповіді та Причастя?
Орися Соснівка

Слава Ісусу Христу!
Отче, доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи дозволяється нам, греко-католикам, сповідатись і приймати Причастя у римо-католицькому храмі? Коли я буваю у парафії святого Олександра на месі, так іноді хочеться прийняти Святе Причастя, і не знаю, чи маю на те право.
Дякую.
Антон Київ

Слава Ісусу Христу! Скажіть, будь ласка, чому, коли хтось помре, то покривають дзеркала простирадлами? Чи пишеться щось у Біблії про це? Дякую.Марина Пасіка

Отче, поясніть, чи варто і чи можна робити біометричні паспорти? Чи дійсно це печать антихриста?ХристинаТернопіль

Слава Ісусу Христу! Хочу задати питання: під час шлюбу в церкві ні священик, ні ми не згадали про свічки, і вся церемонія була без запалених свічок. Моя мама дуже сильно переживає, каже, що не буде добра, хоча я в це не дуже вірю, але б хотілось заспокоїти маму .АннаІвано-Франківськ

Христос Воскрес! Отче, скажіть, будь ласка, стригтися під час вагітності, різати в неділю - це все забобони, чи в цьому щось є? Дякую! есяТернопільщина

Слава Ісусу Христу! Чому Юда Іскаріотський зрадив Ісуса Христа? Чому багато послідовників апостолів теж можуть зраджувати Ісуса Христа?Мирослав Теропіль

Як позбутися залежності від еротики і мастурбації?

Отче, скажіть, будь ласка, чи мастурбація уві сні також трактується, як тяжкий гріх? Зробилося несвідомо через сон, уві сні. Чи треба йти до сповіді і чи можна приступати до Святого Причастя?

Я згрішив. Я зрадив дружині. Ми прожили в шлюбі дев'ять років, маєм донечку. Але я повівся на спокусницю. Що робити? Як жити далі? Чи є мені порощення? Бо дружина вибачати не хоче. Як зберегти сім'ю?

 

 

 

 

Останні новини

Тебе зацікавило? Приєднуйся до нас! Приєднатись!

ПАПА ФРАНЦИСК ПОЯСНИВ, ЩО ОЗНАЧАЄ БУТИ ЩАСЛИВИМ!

ПАПА ФРАНЦИСК ПОЯСНИВ, ЩО ОЗНАЧАЄ БУТИ ЩАСЛИВИМ!

Новини 23 січня 2021
«У вас можуть бути недоліки, ви можете турбуватися і навіть сердитися, але не забувайте, що ваше життя — це найбільше підприємство в світі. Тільки ви можете уберегти його від розорення.…
детальніше...
Із Міжнародним Днем обіймів, друзі! ОБІЙМИ... Обійми рятують

Із Міжнародним Днем обіймів, друзі! ОБІЙМИ... Обійми рятують

Новини 21 січня 2021
Із Міжнародним Днем обіймів, друзі! ОБІЙМИ... Обійми рятують. Знищують чиєсь відчуття непотрібності світові. Відновлюють запорошене кохання. Обійми промовляють. Якщо б їх перенести у текстовий варіант, — вийде сотня абзаців й…
детальніше...
Навіщо діти занурюються у соцмережі і як їх убезпечити від них

Навіщо діти занурюються у соцмережі і як їх убезпечити від них

20 січня 2021
Сьогодні складно уявити школяра без акаунту у популярній соцмережі. Колись…
Йорданська коляда або коляда по-пандемічному

Йорданська коляда або коляда по-пандемічному

19 січня 2021
Відбулося гарне Різдвяне дійство. Коляда у Новосілці біля Раківця. Навколо…
5 чарівних запитань, що потрібно ставити дитині щодня перед сном, аби вона засинала щасливою і задоволеною

5 чарівних запитань, що потрібно ставити дитині щодня перед сном, аби вона засинала щасливою і задоволеною

17 січня 2021
Бажаєте, аби ваша дитина завжди засинала спокійною, задоволеною та щасливою?…
Садівник чи тесля: який у вас батьківський стиль?

Садівник чи тесля: який у вас батьківський стиль?

15 січня 2021
Ви звикли направляти дитину, підштовхувати до певної мети? Або вважаєте,…
Програма

Програма "Діалоги" - Самобутність української нації. Особиста культура християн

14 січня 2021
Що таке національна ідентичність? Формування свідомості патріотизму та духовності. Самобутність…
Гуртуймося та плануємо допомогу безпритульним та диким тваринам.

Гуртуймося та плануємо допомогу безпритульним та диким тваринам.

13 січня 2021
Друзі, попереду важкий тиждень, коли морози будуть трохи лютувати. З…
Творити Добро легко. Куди у Львові здати речі потребуючим. Адреси.

Творити Добро легко. Куди у Львові здати речі потребуючим. Адреси.

10 січня 2021
Спільнота «Емаус – Оселя» збирає речі потребуючим. Речі можна здавати…

Календар заходів

 

увійти | додати новину | контакти осередків