Що таке національна ідентичність? Формування свідомості патріотизму та духовності. Самобутність української нації. Особиста культура християн. Священство вчора, сьогодні, завтра. Нові виклики сьогодення Церкві? Щаслива Християнська сім'я яка вона? Як протистояти спокусам: схильностям, слабкостям, залежностям, постійним гріхам? Універсальний рецепт щастя по-християнськи?

Запрошуємо до огляду програми "Діалоги". В прямому ефірі, говоримо та відповідаємо разом з отцем Юстин Юрій Бойко, на ваші запитання.

Скажіть будь ласка: товариш говорить про хрещення дитини таке: Ісуса Христа охрестили вже у дорослому віці тобто він сам приймав рішення робити це чи ні! І він каже що як його діти виростуть то самі будуть приймати такі важливі рішення у своєму житті! Чи правильно це як це може пояснити церква!??

На останній сповіді необдумано натякнув священику на гріх ,в думках про цей гріх подумав,але вся проблема в тому що я незнаю вчиняв я цей гріх чи ні. Я хочу знов сповідатись, але незнаю як мені правильно сказати про цей випадок священику щоб знов не згрішити. Допоможіть мені будь ласка ярослав

В мене таке питання, в мене був такий великий гріх, як звязок з одруженим чоловіком, на сповіді я сказала про статеві звязки але не сказала, що той чоловік одружений, скажіть будь ласка чи була ця сповідь доброю? Марина

Син скоїв страшний гріх самовбивство, чи можна його поминати у записці за упокій разом з іншимт родичами без імені галина

Христос народився! Я їмость, чи можу я ходити до чоловіка на сповідь? Чи шукати іншого священика? В нас маленька дитина і я не можу з нею ходити на службу в іншу церкву на сповідь. Як бути? Катерина

Це правда, що не можна одягати на себе знайдений хрестик? І взагалі – навіщо потрібен людині хрестик?

Чи бувають сни віщими?

Які професії вважаються гріховними?

Отче, дайте пораду, а то тяжко жити з такою ситуацією. Зустрічаюся з хлопцем 2 роки,йде до весілля, хочу зберегти цнотливість до весілля, але хлопець не може чекати, мовляв це чоловічі потреби і від довгого утримування можуть бути в нього проблеми зі здоров*ям. Поженитися нам не виходить зараз, бо я навчаюсь.

Отче,чи є гріхом,якщо я досить давно хочу,щоб мене чоловік залишив.Я не спонукаю його до розводу,в нас немає сварок,тільки йому говорю,що якщо він захоче мене залишити,я його зрозумію,не буду тримати на нього зла і залищусь сама.Дякую за відповідь.

Як харчуватись,щоб не впасти у гріх обжерливості?Як визначити ту межу,де кінчається ця поміркованість?

Я молюсь молитву "Таємниця щастя" щовечера. Але недавно я присипляв дитину,і втомлений заснув,і молився лише о 02.00. Чи вважається це перервана молитва і починати все спочатку, чи можна продовжувати далі молитися? І як правильно молитися молитву "Таємниця щастя"? Дякую.

Отче, дайте пораду як молитися, щоб випросити в Бога доброго чоловіка? Просити доброї долі чи казати конкретно ім'я людини, з якою хотіла б бути, якщо така в житті зараз є...?

Рік тому я втратила дитину - не виносила, стався викидень! Пройшов 1рік, тривалий час та на душі і в голові важко, прошу Бога про допомогу, та чуда не стається і вагітність не приходить. Порадьте як молитись, можливу молитву, як жити?, аби Бог змилосердився над нашою сімєю! І прошу Вас помолитися за нас, (Олега та Оксану) аби ми в скорім часі прийшли хрестити дитинку в цей храм ( бо тут брали шлюб), дякую!

Доброго дня!Мене звати Ірина і мені 16 роківРік тому я подивилась по телевізору програму про всяку магію і т.п.Після того я не могла позбутись усього цього з своєї голови :(Потім почали лізти якісь розпусні думки і навіть коли я в церкві:(Я ненавиджу ці думки і дуже хочу їх позбутись :(Хочу жити нормальним життям) і вчитись)бути доброю )ходити до церкви)Якщо виходу немає то я не матиму бажання більше жити )щоб не нашкодити рідним

Добрий вечір. Я охрещена при СССР православним священником, чи можу сповідатися і причащатися у римокатолицькій або греко католицькій церквах?

Мені в голову лізуть різні погані думки ніби я когось проклинаю,але я нікому нічого поганого не хочу :(потім лізуть всякі розпусні думки пов'язані навіть із святими,але я не хочу так думати і борюся з цим усім:(але не виходить (боюсь іти на сповідь ,бо незнаю як сказати про це(підкажіть чи взагалі таке прощається?

Вже довгий час мене мучить одне питання: чи можуть хресні батьки однієї дитини ( хресний батько і хресна мати) одружитися? Ми похрестили одну дитину і через три роки так вийшло що закохалися... Зараз ми зустрічаємось але його батьки проти цього, говорять що нам не можна бути разом.. Ми дуже сильно любимо одне одного, хіба любов може бути гріхом?? Хіба вона не Богом данна? Дуже сильно надіюсь що Ви допоможете знайти вірну відповідь на це питання. З нетерпінням чекаю Вашої відповіді

Хочу запитати чи є гріхом ношення дуже модного одягу? Одна старша жіночка зробила мені зауваження, що я ношу занадто вузькі джинси, і сказала, що такий одяг не для християн. Але ж зараз така мода і вся молодь так вдягається, це не є якимось особливим винятком.

Скажіть, будь ласка, після унеуваження шлюбу Церквою, живучи в громадянському шлюбі з іншим чоловіком, чи можу я йти до сповіді та Причастя? Орися Соснівка

Отче, доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи дозволяється нам, греко-католикам, сповідатись і приймати Причастя у римо-католицькому храмі? Коли я буваю у парафії святого Олександра на месі, так іноді хочеться прийняти Святе Причастя, і не знаю, чи маю на те право.
Дякую.
Антон Київ

Скажіть, будь ласка, чому, коли хтось помре, то покривають дзеркала простирадлами? Чи пишеться щось у Біблії про це? Дякую.Марина Пасіка

Отче, поясніть, чи варто і чи можна робити біометричні паспорти? Чи дійсно це печать антихриста?ХристинаТернопіль

Хочу задати питання: під час шлюбу в церкві ні священик, ні ми не згадали про свічки, і вся церемонія була без запалених свічок. Моя мама дуже сильно переживає, каже, що не буде добра, хоча я в це не дуже вірю, але б хотілось заспокоїти маму .АннаІвано-Франківськ

Отче, скажіть, будь ласка, стригтися під час вагітності, різати в неділю - це все забобони, чи в цьому щось є? Дякую!

Чому Юда Іскаріотський зрадив Ісуса Христа? Чому багато послідовників апостолів теж можуть зраджувати Ісуса Христа?Мирослав Теропіль

Як позбутися залежності від еротики і мастурбації?

Отче, скажіть, будь ласка, чи мастурбація уві сні також трактується, як тяжкий гріх? Зробилося несвідомо через сон, уві сні. Чи треба йти до сповіді і чи можна приступати до Святого Причастя?

Я згрішив. Я зрадив дружині. Ми прожили в шлюбі дев'ять років, маєм донечку. Але я повівся на спокусницю. Що робити? Як жити далі? Чи є мені порощення? Бо дружина вибачати не хоче. Як зберегти сім'ю?

Мені 18 років, у мене зараз проблеми з вибором. Я хочу стати простим монахом. Через те, що спокій я находжу тільки через молитву і Бога. Мені причиняли стільки душевного болю батьки, рідні, друзі, дівчина. Я просто хотів всім допомагати, а від інших допомоги не відчував... І підтримки теж. Я постійно чую: «Знову все через тебе». Я просто вже не розумію і заплутуюсь в собі. Кожен день, коли я слухаю службу чи просто молюсь, я починаю відчувати легкість і спокій. Тому я задумався піти в монахи, щоб присвятити життя Богу. Тарас

Чому Бог допустив епідемію коронавірусу? В чому тут сенс? В карі за гріхи чи заклику до покаяння? Чи віруси створені Богом і в чому суть їх створення? Чотків Лілія

Добрий день!
Якщо я свідомо перестану приймати ліки, які підтримують моє життя, чи буде це вважатися самогубством?
Михайло Івано-Фр

Доброго дня, отче!
У мене тяжко захворів чоловік. Скажіть, будь ласка, чи можна мені, православній, читати вервиці та інші католицькі молитви, наприклад, Дев'ятницю до Марії, що розв'язує вузли, та
молитву до Св.Юди-Тадея? Дякую. Галина

 

До зустрічі в ефірі!

 


 

Останні новини

Тебе зацікавило? Приєднуйся до нас! Приєднатись!

ПАПА ФРАНЦИСК ПОЯСНИВ, ЩО ОЗНАЧАЄ БУТИ ЩАСЛИВИМ!

ПАПА ФРАНЦИСК ПОЯСНИВ, ЩО ОЗНАЧАЄ БУТИ ЩАСЛИВИМ!

Новини 23 січня 2021
«У вас можуть бути недоліки, ви можете турбуватися і навіть сердитися, але не забувайте, що ваше життя — це найбільше підприємство в світі. Тільки ви можете уберегти його від розорення.…
детальніше...
Із Міжнародним Днем обіймів, друзі! ОБІЙМИ... Обійми рятують

Із Міжнародним Днем обіймів, друзі! ОБІЙМИ... Обійми рятують

Новини 21 січня 2021
Із Міжнародним Днем обіймів, друзі! ОБІЙМИ... Обійми рятують. Знищують чиєсь відчуття непотрібності світові. Відновлюють запорошене кохання. Обійми промовляють. Якщо б їх перенести у текстовий варіант, — вийде сотня абзаців й…
детальніше...
Навіщо діти занурюються у соцмережі і як їх убезпечити від них

Навіщо діти занурюються у соцмережі і як їх убезпечити від них

20 січня 2021
Сьогодні складно уявити школяра без акаунту у популярній соцмережі. Колись…
Йорданська коляда або коляда по-пандемічному

Йорданська коляда або коляда по-пандемічному

19 січня 2021
Відбулося гарне Різдвяне дійство. Коляда у Новосілці біля Раківця. Навколо…
5 чарівних запитань, що потрібно ставити дитині щодня перед сном, аби вона засинала щасливою і задоволеною

5 чарівних запитань, що потрібно ставити дитині щодня перед сном, аби вона засинала щасливою і задоволеною

17 січня 2021
Бажаєте, аби ваша дитина завжди засинала спокійною, задоволеною та щасливою?…
Садівник чи тесля: який у вас батьківський стиль?

Садівник чи тесля: який у вас батьківський стиль?

15 січня 2021
Ви звикли направляти дитину, підштовхувати до певної мети? Або вважаєте,…
Програма

Програма "Діалоги" - Самобутність української нації. Особиста культура християн

14 січня 2021
Що таке національна ідентичність? Формування свідомості патріотизму та духовності. Самобутність…
Гуртуймося та плануємо допомогу безпритульним та диким тваринам.

Гуртуймося та плануємо допомогу безпритульним та диким тваринам.

13 січня 2021
Друзі, попереду важкий тиждень, коли морози будуть трохи лютувати. З…
Творити Добро легко. Куди у Львові здати речі потребуючим. Адреси.

Творити Добро легко. Куди у Львові здати речі потребуючим. Адреси.

10 січня 2021
Спільнота «Емаус – Оселя» збирає речі потребуючим. Речі можна здавати…

Календар заходів

 

увійти | додати новину | контакти осередків